Termografi kan hjælpe dig og din hest, med at give en indikation om hvor vidt hesten er i balance eller har inflammation i kroppen. Ofte benytter vi termografering i vores behandlings og/eller genoptræningforløb, for at holde øje med heling og udvikling af en diagnosticeret problem.

Vi stiller ikke diagnoser med vores termografi, men vi kan give et fingerpeg om hvor i kroppen hesten er i ubalance, eller hvor det vil give mening at starte med en undersøgelse i samarbejde med sin dyrlæge eller anden behandling. Heste med skader vil ofte have en inflammation der hvor skaden sidder. Inflammation er en betændelsestilstand som ofte medfører at temperaturen i området er lidt forhøjet – måske blot 0,1 – 0,5 grad i forhold til det raske område. Denne temperaturforhøjelse kan ikke føles men den kan måles med et termografisk kamera.

 

Hvad kan termografering hjælpe med?

  • Forebyggelse af over belastning
  • Saddelflade og trykskader
  • Finde forskellige betændelser i hesten
  • Følge udvikling/heling af muskel, ledbånd og seneskader
  • Følge udvikling af slidgigt
  • Finde hovbylder
  • Rideproblemer

Vi tilbyder termografisk måling til både hest og hund.

På billedet ses en hest termograferet inden ridning, og efter 15 minutters ridning. Det er tydeligt på billedet at sadlen/rytteren trykker en anelse ujævn på hesten.

Vi gør opmærksom på denne behandling gerne må bruges på drægtige hopper og tæver.

Hesten på billedet er termograferet inden og efter 15 minutters brug af vores Muscle Therapy. Det ses tydeligt hvordan dækkenet arbejder med musklerne. 

Det er dog vigtigt at der ikke skal herske tvivl om at: Det er vigtigt at være opmærksom på at termografien viser temperatursvingninger i huden og ikke hverken knogler eller organer – derved kan termografering heller ikke stille en diagnose.

Du kan ikke kopiere indhold fra denne side.