Kender du det at stå med en skadet hest?

Vivi var forbi dyrlægen, som kunne konstatere end gaffelbåndsskade i det ene bagben og en overbelastning i det andet. Som ejer kender du det nok, alle de tanker der skal igennem hovedet på en og nogen af de ord der kommer frem “pis, sgu og for sa…” I denne historie lader vi Anni fortælle hendes historie omkring det, at stå med en skadet hest.

Dommen var klar, men dyrlægen var optimistisk. Det krævede dog intensiv pleje, hvis det skulle hele ordentligt. Dyrlægen nævnte nogen af de ord, vi som ejer syntes er de værste, kodeordet til et godt forløb var ”ro”, sygefold og 2x30minutters motion for hånd hver dag i de første 3 måneder, og herefter en kontrol med en opfølgning på det videre forløb.

Da vi kørt hjem fra dyrlægen var mit humør mildt sagt ikke særligt højt, og min tanker fløj rundt i hovedet. Hvordan skulle jeg lige sikre mig, at hun ville få de bedst mulige betingelser for at komme sig igen? Hvordan ville hun eksempelvis tage det at skulle gå på en lille sygefold væk fra de andre heste? Hvordan skulle det mon gå at motionere hende for hånd i skridt, i en længere periode?

Jeg ankom tilbage hjemme i stalden, hvor snakken faldt på, om det var en mulighed for behandling med Equitron, som nogle af de andre i stalden havde allerede benyttede sig af behandlingen. Jeg overvejede det meget kort, og blev enig i at der ikke var noget galt i at forhøre mig omkring forløbet. Jeg tog kontakt til Erling for at høre mere omkring behandlingen og vi fik hurtigt aftalt en tid til den første behandling hjemme i stalden. Erling ankommer til den første behandling, og her snakkede vi om det videre forløb. Jeg fik præsenteret nogle forskellige muligheder og anbefalinger baseret på deres erfaringer og viden. Jeg måtte lige bruge nogle dage til at tænke over tingene, og jeg ville også gerne se hvordan hun tog det, at skulle gå på sygefolden og forholde sig roligt.

Jeg valgte efter nogen få dage, at Vivi skulle flyttes ud til UniqeHorse i Bramming. Det blev aftalt at hun først skulle have et 3-ugers ophold med intensiv Equitron behandlinger, for at speede processen igang og sikre den bedst mulige heling til skaden. Jeg valgte i samarbejde med UniqHorse at i den efterfølgende periode, mens Vivi var på ophold, fik behandlinger 2 gange i ugen, for så stille og roligt at blive “trappet” ned og forsætte en stærk op-heling.


Igennem forløbet med Vivi har vi benyttes os af termografering. Vi kan herved følge med i udviklingen af inflammation.
Termografering kan ikke diagnosticere og kan ikke erstatte en dyrlæge. Den giver os en god indikation, så vi får behandlet det korrekte sted.

 

 

 

 

Hvordan var det så at have hesten i ophold?

Så længe Vivi var hos Signe og Erling sørgede de for at alt blev gjort, jeg skulle ikke bekymre mig om noget. Jeg kunne komme og tilse min hest alt det jeg ønskede, med min egen nøgle til døren. Der var ingen der skulle have besked om hvornår man kom, eller om man måtte komme. Jeg kom og besøgte Vivi og nussede om hende, de timer jeg havde behov for. Signe og Erling sørgede for at hun kom ud og gå de 2x 30 minutter efter dyrlægens anbefalinger, hver dag, også i weekenden. Desuden sikrede de at Vivi havde en rolig makker på folden ved siden af, så der ikke blev noget ballade på sin lille sygefold. Jeg kom altid til en ren boks, med både wrap inde og ude. Vivi hun fik under sit ophold den ro, som hun havde brug for.

Jeg har været rigtig glad for at have Vivi stående ved Signe og Erling i en længere periode. Jeg har følt mig helt tryg, fordi, at de er ”helt nede på jorden”. De er nemme at snakke med og de holder det de lover. Der har hele tiden været en god dialog omkring forløbet og behandlingerne, og de var god til at lytte til mig og mine ønsker. Desuden oplevede jeg, at der var et stort fokus på den enkelte hest og dens trivsel.

Jeg tog Vivi afsted til kontrol, for at høre dyrlægen dom. Du kender det nok, man er altid nervøs!

Vivi var til kontrol efter de anbefalede 3 måneder. Dyrlægen meget positiv over det resultat hun så. Det var meget bedre end hun havde forventet det ville være på daværende tidspunkt. Det betød vi kunne køre hjem med beskeden om en stille genoptræning. Vivi skulle selvfølgelig stadig have ro under hendes fase med genoptræning og en lang periode med skridt, men stadig et meget positivt resultat. Jeg har kun positive ting at sige om UniqHorse og jeg vil især mene at Vivis positive udvikling, skyldes et roligt og struktureret ophold.  

Vi er glade for Vivi er kommet hjem i sine vante omgivelser, og vi ønsker hende alt held og lykke fremover.
Står du med en skadet hest og ønsker du at høre, hvad vi kan gøre for dig?
Du kan kontakte os alle ugens dage på 2031 1084.

 

 

Du kan ikke kopiere indhold fra denne side.