Hvor meget ved du engenligt om det behandling du tilbyder din hest?

 

Heste har en højere metabolisk hastighed end mennesket og derfor reagere de også ofte mere synligt på behandlinger med PEMF. Vi oplever ofte at heste, eller hunde for den sags skyld, har behov for færre behandlinger, før de opnår en mærkbar effekt. Desværre kommer mange ejere først når ulykken er sket og hesten er skadet, frem for at forebygge eventuelle sundhedsproblematikker.

Du har sikkert hørt at PEMF, pulserende elektromagnetisk feltterapi, i den seneste tid er blevet utrolig populært blandt heste ejere, men ved du hvad det er og hvad det gør? Hvis ikke, så læs med her.

 

Uanset hvilken PEMF enhed du vælger, går det i bund og grund ud at enheden udsender elektromagnetiske bølger ved forskellige intensiteter, for at stimulere og hele kroppen. Vores krop, såvel som hestens er sammensat af celler. Celler er omgivet af membraner, og sunde celler har både positive og negative magnetiske ladninger. Det er disse ladninger der sikre åbning af membrankanal, så ilt og næringsstoffer kan komme ind i cellen, mens affaldsstoffer fjernes. (Ligesom du skal åbne døren for at gå ind og ud af huset.) Hvis cellerne bliver skadet eller på anden vis udsættes for forringelse, så vil de miste deres magnetiske ladning og derved kan de ikke udveksle eller optage det næring de har behov for. Typisk vil dette ses i form af betændelse, træthed og smerter. PEMF kan hjælpe med at opbygge en sund og optimal cellefunktion. PEMF gendanner cellernes normale magnetiske ladning og kan derved hele væv og organer.

Intensitet måles i Gauss eller MikroTesla og forskning tyder på at, der er en mærkbar forskel i virkningen, om du bruger høj eller lav intensitet. Begge terapiformer er meget effektive. Dog fortæller simpel fysik os at højere intensitet er stærkere og vil derfor generelt give hurtigere resultater.

 

Vidste du godt at effektiviteten i en PEMF enhed, er baseret på Faradays lov, som er en grundlæggende fysik lov?  Som beskrevet ovenfor er meningen ved behandlingen, at hjælpe cellerne tilbage til deres optimale funktion. Hvis man kender lidt til Faradays lov ved man at, jo mere energi en celle har behov for, jo højere skal intensitet på PEMF signalet være. Hvordan er det så lige med den fysiske lov? Intensiteten skal være høj nok til at komme helt ned i væv og organer. Intensiteten er ikke alt afgørende for at opnå en optimal effekt, man skal også kende til afstandskvatradloven, som betyder at intensiteten af magnetstyrken falder i takt med afstand. PEMF går ind i vævet uden modstand, men intensitet falder alligevel når den trænger igennem hestens eller vores væv, det er derfor vigtigt at det område som ønskes behandlet, er tættest på spolen, da den anden side at kroppen får en lavere styrke.

Kan man så bare øge behandlingstiden for at kompensere for den manglende intensitet? Nej! Det er meget simpelt fysik, at hvis ikke dit magnetfelt nå’s af det væv som skal behandles, vil fordelene muligvis aldrig opnås eller også vil behandlingen kun give minimale fordele.

 

Hvornår benyttes lav frekvens?

Ofte vil det være tilstrækkeligt at benytte lav intensitet hvis du ikke har nogen sundhedsproblemer, da forskning tyder på at dette vil være nok til at forebygge fremtidige problemer. Hvis du har stress, angst, søvnproblemer eller blot ønsker bedre restitution eller generelt utilpashed i kroppen, vil du kunne have glæde af lav intensitet. Hvis du benytter lav intensitet ved alvorlige skader, efter operation eller kroniske tilstande, er det ikke fordi du ikke får en effekt, men helingen vil tage længere tid. Det er vigtigt du ved lav intensitet sikre dig at du har din magnetspole tættest på det område som ønskes behandlet.

 

Hvornår benyttes høj frekvens?

Den høje intensitet anbefales til kroniske tilstande eller hvis du har symptomer flere steder i kroppen. Det er især effektivt til gigt, spat, restitution efter operation eller alvorlige skader. Behandlingstiden afhænger altid af den skade som du behandler. Den høje intensitet trænger dybere ind i kroppen og derfor er den høje mere effektivt til behandling af dybere liggende væv.

 

Hos UniqHorse har vi et stort udvalg af PEMF enheder til din hest, og det har vi fordi enhederne hver især har deres fordele. For os er det vigtigt at kende til din hest og dens problematikker for at kunne give din hest den bedste behandling. Hos UniqHorse arbejder vi med systemet fra 35 MikroTesla til 85.000 MikroTesla. 

Du kan ikke kopiere indhold fra denne side.